ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ακ.Έ. 20-21: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
- Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 - 8:38 π.μ. -
Βήματα:
- Επιλέξτε μία ενότητα, μίας ή δύο το πολύ διδακτικών ωρών, από ένα γνωστικό αντικείμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά και την ειδικότητά σας όπως Μαθηματικά, Ηλεκτρονική, Φυσική, Προγραμματισμός, Σχέδιο, κ.λπ. (σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε και από το Α’ πανεπιστημιακό σας έτος – αρκεί να ισχύει το βήμα 2).
- Μόνη προϋπόθεση η επιλογή σας να έχει και δεσμό online ώστε κάποιος τρίτος να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει την ενότητά σας. Παραδείγματος χάρη μία ενότητα από τα διαδραστικά βιβλία (Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία - Αρχική σελίδα (ebooks.edu.gr) > Υλικό ανά τάξη > Επιλογή τάξης > Βιβλία μαθητή μη εμπλουτισμένα html > Επιλογή βιβλίου > Επιλογή ενότητας > αντιγράφετε το δεσμό).
- Έως την επόμενη εβδομάδα να έχετε στείλει από το μενού ‘Εργασίες’:
- Το βιβλίο – μάθημα που πήρατε την ενότητα
- Την τάξη που γίνεται αυτό το μάθημα
- Την ενότητα
- Τις σελίδες στο βιβλίο (από …. έως)
- Το δεσμό
- Για την ενότητα που έχετε επιλέξει πρέπει να δημιουργήσετε «εναλλακτικό μαθησιακό υλικό», ΟΧΙ για διδασκαλία από εσάς – δεν αφορά μία ΠΑΔ, αλλά για αυτο-διδασκαλία, για αυτο-εκπαίδευση και αυτο-μάθηση. Δηλαδή να δημιουργήσετε πολυμεσικά υλικά που θα παρουσιάζουν τις κύριες πληροφορίες της ενότητας έτσι ώστε:
- ο μαθητής να μπορέσει να μελετήσει > κατανοήσει > μάθει τις κύριες αυτές πληροφορίες χωρίς τις οποίες δεν θα μπορεί να συνεχίσει στις επόμενες ενότητες.
- τα πολυμεσικά υλικά μπορεί να είναι:
- διαδραστικά βίντεο (αν είναι ξενόγλωσσα ή να αλλάξετε την αφήγηση στα ελληνικά ή τουλάχιστον να προσθέσετε υπότιτλους) ,
- διαδραστικές εικόνες,
- χάρτες εννοιών
- συνδυασμός των παραπάνω
- να ακολουθούν τις αρχές της πολυμεσικής μάθησης
- Σε τι θα το δημιουργήσετε; Σε όποια μορφή σας είναι πιο εύκολη, π.χ. ένα κείμενο word, μία παρουσίαση, ένα ιστολόγιο, ένας χάρτης εννοιών …
Υ.Σ. Τα βίντεο να τα ανεβάσετε σε κάποιο σύννεφο και να τα καλείτε μέσω δεσμού